Citizen journalism beloond

Posted on november 14, 2006

1


De Britse zender Channel 5 zal volgens De Standaard Online voortaan betalen voor de filmpjes en info die ze krijgen van burger-journalisten. Deze laasten kunnen op minimaal £100 rekenen. Dat is een mooie geste.

Hallo VRT, VMMA en VT4 ! Gaan jullie dit ook toepassen? Zo ja, geef mij dan zeker een seintje. Ik kan altijd extra zakgeld gebruiken, en kom regelmatig interessant nieuws tegen 🙂  Héhé, dit zou een leuke extra bron van inkomen kunnen zijn voor bedrijven die er handig op inspelen. Maar laten we hopen dat ze dit doen in de spirit van de blogosfeer, dus in alle openheid… Anders zal het rap afgelopen zijn met betalen.

Waarom zou Channel 5 dit doen? Uit mijn tijd in de UK weet ik dat ze moeten opboxen tegen de BBC, dat het nieuws van Channel 4  goed gebracht is, en dat Channel 5  niet door iedereen te zien is (de invoering van digitale TV is niet altijd vooruitgang). My guess? Ze willen ‘uniek’ nieuws. Hiermee hopen ze dat mensen de info naar hen doorsturen en niet naar de concurrentie. En elke journalist en PRO weet: nieuws brengen is leuk, maar een scoop maakt het allemaal de moeite waard…

Advertenties