Reageren op de artikels van Het Laatste Nieuws?

Posted on januari 27, 2007

3


Is het iemand al opgevallen dat men tegenwoordig kan reageren op artikels van Het Laatste Nieuws?

Jouw mening telt

Deze evolutie (ik ben ervan overtuigd dat de andere kranten niet zo lang meer zullen wachten om dit voorbeeld te volgen) biedt een heleboel nieuwe uitdagingen aan PR professionals. Wou men vroeger proberen verkeerde info te rectificeren, dan was één telefoontje achter de schermen soms genoeg om een rechtzetting te krijgen. PR professionals zullen nu op de website zelf, en dus in alle openheid, misvattingen kunnen( misschien zelfs moéten – wie weet)  aankaarten. 

Hoe zouden ze de journalisten bij Het Laatste Nieuws dit zien, vraag ik me af? Zouden zij de comments op hun eigen artikels lezen? Zouden ze er rekening mee houden? Zouden ze er op zoek gaan naar nieuwe info?

Laten we alleen hopen dat er geen malafide communicatoren proberen om via schuilnamen bepaalde standpunten te pushen, of te ontkrachten… De verplichte registratie valt immers gemakkelijk te omzeilen door een valse naam op te geven.

En dan nog even dit: ze zijn bij de Persgroep blijkbaar de mogelijkheden van Web 2.0 volop aan het exploreren. Ook de website van De Tijd en De Morgen zijn immers vernieuwd.  De Morgen is enkele weken geleden totaal herstyled en De Tijd heeft, als laatste Vlaamse krant, eigen RSS-feeds.

Advertenties