Define : public relations

Posted on mei 20, 2007

1


Ik heb daarnet de ‘define’-functie van Google eens uitgetest op ‘Public Relations’. In het Nederlands krijg je slechts één hit die je doorverwijst naar Wikipedia:

Public relations (PR) is de managementfunctie die instaat voor het wederzijds begrip tussen een organisatie en haar publieksgroepen. Daartoe wordt gebruik gemaakt van interne en externe communicatie om een bepaald publiek te informeren of te beïnvloeden met behulp van tekst, advertenties, publiciteit, promoties en speciale gebeurtenissen. Aan de andere kant heeft PR ook een signaalfunctie om trends en issues uit de buitenwereld op te merken en ernaar te handelen.

Dit lijkt me een goede en vrij volledige definitie. Tijdens mijn opleiding kregen we de zotste definities voorgeschoteld, maar de hierboven vermelde sluit het beste aan bij mijn eigen visie op PR.

Nuttige info toevoegen op Wikipedia is blijkbaar best moeilijk : als je even verder klikt op de geschiedenis van de pagina Public Relations,  zie je dat niet enkel Pieterdewit aanpassingen heeft gemaakt. Een concullega heeft ook nog een aantal aanpassingen voorgesteld, welke niet overeenkomstig waren met Wikipedias gebruikersvoorwaarden… En dan zijn de regels duidelijk.

(Memo aan mezelf: loop nog eens door de gebruikersvoorwaarden van Wikipedia 😉 )

Advertenties