Blue Planet Run op 11 juni in Antwerpen – be there

Posted on juni 6, 2007

3


Ik blog niet veel over m’n klantenwerk, maar voor sommige dingen maak ik graag een uitzondering:

Op 1 juni ll is de Blue Planet Run van start gegaan. 20 sportievelingen zullen in 95 dagen de hele wereld rond lopen. Dit doen ze om aandacht te vragen voor zuiver drinkwater en om fondsen te werven voor de Blue Planet Run Foundation.

De Blue Planet Run Foundation gebruikt het ingezamelde geld om mensen in ontwikkelingslanden aan drinkwater te helpen. Is dit nodig? Ja hoor, wat dacht je immers van volgende cijfers:

  • 1,1  miljard mensen hebben geen toegang tot veilig drinkwater: dat is ongeveer één zesde van de wereldbevolking.

  • 2,2 miljoen mensen in ontwikkelingslanden (voornamelijk kinderen) sterven jaarlijks aan ziekten die verband houden met gebrek aan toegang tot veilig drinkwater, ontoereikende sanitaire voorzieningen en slechte hygiëne.

  • In de afgelopen 10 jaar zijn er meer kinderen gestorven aan diarree dan het totale aantal personen dat sinds de Tweede Wereldoorlog in gewapende conflicten is omgekomen.

  • Zo’n 6000 kinderen sterven dagelijks aan ziekten in verband met gebrek aan veilig drinkwater, onvoldoende sanitaire voorzieningen en slechte hygiëne: elke dag het equivalent van 20 jumbojets die neerstorten.

  • Het gemiddelde waterverbruik per persoon in de ontwikkelingslanden is 10 liter per dag. Het gemiddelde waterverbruik per persoon in België bedraagt 120 liter per dag.

Zoals ik al aangaf zullen er 20 lopers zijn. Deze dragen elk op hun eigen manier een extra steentje bij tot de online buzz. De Nederlander Rudy van Prooyen heeft een eigen blog waar hij over de Run schrijft. Daarnaast heeft  David Christof, één van de andere lopers, regelmatige updates op YouTube (al versta ik ze niet altijd):

 

Vóór zijn eerste Run:

 

Na zijn eerste Run, in het tsjechisch:

. 

Liefste lezer, wil jij helpen?

– Verspreid de boodschap van Blue Planet Run. Chat over de lopers, blog over hun revolutionair systeem om de ingezamelde fondsen te verdelen, twitter over de goede doelen, praat er over met je familie, met je vrienden, je community,…

– Kom op 11 juni naar Antwerpen, waar de lopers passeren en zelf meer uitleg geven over hun beweegredenen. Om 15h30 worden de lopers verwacht op het Koninging Astrid-plein, maar kom liever iets vroeger zodat je niets mist.

– Sponsor de Run. Met slechts €30 voorzie je 1 persoon immers voor de rest van z’n leven van zuiver drinkwater. Op de Blue Planet Run site kan je via PayPall (en binnenkort ook via overschrijving als het goed zit) jouw steentje bijdragen.

Laat me via een comment weten dat je over Blue Planet Run schreef, en ik zorg dat de lopers jouw posts te zien krijgen.

Thx !

PS: wil je weten waar je geld naartoe gaat? Kijk dan even op http://www.peerwater.org/home_page en je zal merken dat ook Goede Doelen handig van het internet gebruik maken…

Advertenties