Wat verdienen professionele bloggers?

Posted on juni 19, 2007

1


De nieuwsbrief Express brengt regelmatig leuke blogweetjes. Deze week hadden ze het onder andere over de verloning van professionele bloggers:

Het gemiddelde loon voor jobs waarin het woord blog in de jobdescriptie is opgenomen ligt rond de $53,000 (€ 39.800) op jaarbasis. Maar voor wie enkel en alleen al schrijvend aan de kost moet komen, liggen de inkomsten een pak lager. Bedragen variëren hier van $100 (€ 75) tot $250 (€ 187) per maand, met bonussen berekend op het aantal bezoekers van de blog.

Lees het volledige artikel op Express.be.

Een snelle search op enkele Belgische jobsites, leerde me het volgende:

  1. Vacature heeft op dit ogenblik 1 aanbod ivm blogs – link
  2. JobAt heeft op dit ogenblik niets ter beschikking
  3. Jobscareer heeft op dit ogenblik 1 aanbod ivm blogs – link (dezelfde als bij Vacature trouwens)
  4. Stepstone heeft drie openstaande vacatures – link (waaronder weeral dezelfde, maar ook twee interessante, duidelijk omschreven jobs)
  5. Monster heeft op dit ogenblik geen blogjobs in hun aanbodjobs

Al bij al geene vette qua aanbod, maar ik had erger verwacht. Er zijn dus Belgische bedrijven die op een professionele manier met blogs willen omgaan. Super !

Naar Belgische gewoonte werd er geen loon opgegeven voor de verschillende functies, maar een snelle berekening (via het Vacature Salariscompas) van één van de openstaande functies leerde me dat we het hier waarschijnlijk over zo’n €3300 per maand hebben (Bruto) of zo’n 43.000 per maand. Iets hoger dus dan wat Express als gemiddelde aangaf. Als je je kans waagt, denk dan eens aan mij als je die job krijgt… 😉

Trouwens, wie extra jobs zoekt in deze areas of expertise, kan ook even kijken op Robin’s Marketingblog.

Advertenties
Posted in: Blogging, Jobs, Onderzoek