Knack gaat 2.0

Posted on juli 15, 2007

1


Knack 28-29Deze week verschijnt Knack voor het eerst enkel in digitaal formaat. “Het wordt geen pdf-versie, maar er zal gebruik gemaakt worden van alle multimediale en interactieve mogelijkheden van het internet. Knack 2.0 bevat de vertrouwde rubrieken van het blad, en er wordt aangevuld met bijdragen van onze zusterbladen Weekend en Focus“, zo valt te lezen op p 114 van Knack 28-29.

Enkele pagina’s eerder (64 – 67)  staat een sterk artikel over Oliver Reichenstein, specialist in het verzoenen van printmedia met de digitale mogelijkheden van het web. Het artikel ‘Het gedrukte woord is magisch‘ is de moeite, dus zeker eens lezen. Ik help jullie echter al graag verder met enkele aandachtspunten :

  • Iedereen kan in theorie schrijven voor een krant of magazine
  • Zowel het medium, de journalisten en de lezers zijn gebaat bij het proces van moderatie door lezers
  • Registratie helpt om de zeveraars op een afstand te houden

Punt 1 en 2 kan je onder de noemer Citizen Journalism plaatsen, een term die wonderwel niet gebruikt wordt in het artikel.

Laat het nu net punt 1 en 2 zijn, welke Knack niet belooft voor z’n online versie. Dat is dus niet erg 2.0-minded van hen. Nog even wachten, maar woensdag weten we of het gaat over Knack 2.0, of dat het bij Knack 1.5 zal blijven…

PS: de reclameregie van Knack doet ook goed z’n best. Bij het artikel staat een passende advertentie voor KustTV.be, een site die best wel leuk in elkaar zit, maar toch ook nog de stap van 1.5 naar 2.0 moet durven zetten.

Advertenties