Help Myanmar (punt BE)

Posted on mei 19, 2008

0


MyanmarJullie weten zo ondertussen wel dat er in Myanmar een cycloon (Nargis genaamd) hevig huis heeft gehouden. Dat de militaire junta bijna geen hulpverleners, journalisten, of politici toelaat om te helpen, doet ook geen goed aan de situatie.

Belgische hulpverleners weten hoe belangrijk hulp vanaf het eerste uur is, en staan dan ook te trappelen om binnen te kunnen in Myanmar. Hiervoor hebben ze echter de nodige fondsen nodig. Normaal gezien storten wij Belgen massaal geld, zodat hulpverenigingen aan de slag kunnen. Driewerf helaas, want voor veel mensen is deze ramp een ver-van-mijn-bed-show. Immers, journalisten zijn niet toegelaten en het spreekwoord zegt niet voor niets ‘uit het oog, uit het hart’. Eén Belgische fotograaf was toevallig in het land, en heeft enkele pakkende beelden gemaakt over een land in puin.

Dr. Luc Beaucourt van de UZA wil er ook naartoe, liefst met een heleboel hulpgoederen. Op de minisite www.helpmyanmar.be roepen Beaucourt en de UZA op tot geldelijke steun. Deze website is trouwens goed uitgerust naar sociale media toe. Er zijn links naar artikels over hun actie, er zijn YouTube-videobeelden, en er zijn banners te downloaden die je mag gebruiken op je blog of website. (Tip : de hyperlink naar deze beelden had iets makkelijker gekund!)

Bij Q-Music en 4FM doen ze het alvast zonder beelden. Daar hebben ze een radiospot in elkaar gebokst om fondsen te werven (beluisteren kan hier : radiospot.mp3).  Zelf hulp bieden kan met een overschrijving of een originele actie om geld in te zamelen

 

Advertenties