Case : RSS-feeds toepassen in de chemische industrie

Posted on juli 10, 2008

1


Op Frankwatching stond vorige week een artikel van Ferry den Dopper over RSS feeds. Ferry had het daar over waarom RSS feeds niet van grond komen in Nederland. De cijfers die hij aanhaalt, leunen heel dicht aan bij die uit ons eigen onderzoek bij Belgische communicatiemanagers.

De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) heeft een alerte communicatiemanager. Inge Janse werkt al langer met nieuwe media, maar heeft op basis van alle commentaar bij de post een nieuwe pagina samengesteld voor zijn werkgever VNCI: http://www.vnci.nl/actualiteit/rss.aspx. In de body van de tekst zie je veel info terugkomen die uit de comments naar voor kwam.

Diezelfde pagina biedt hij nu aan voor commentaar in de comments op de post van Ferry. Het resultaat is dat Inge zijn pagina nu kan verbeteren met de nieuwe comments van de experts. Gratis.

Inge, ik heb nog een extra gratis tip voor jou:

Je hebt de info nu verzameld in RSS-feeds. Geïnteresseerden kunnen nu jullie info toevoegen in je feedreader.  Een volgende stap is dat je jouw content gaat aanbieden aan andere sites die ze via RSS gewoon kunnen aggregeren op hun site. Dit kan in de vorm van een widget zijn, of een plug-in, of … Belangrijk is dat jullie als VNCI die mogelijkheid faciliteren.

Succes !

Advertenties