Bloggen gevaarlijk fenomeen – dixit De Crem

Posted on november 27, 2008

4


En hij kan het weten. Nathalie Lubbe Bakker is in het dagelijkse leven barvrouw in een New York’s café. Minister De Crem en enkele medewerkes vielen in haar bar binnen om te feesten. Naar de vrouw vertelde op haar blog, bleek dat de minister en z’n ploeg daar waren voor afspraken. Echter, de delegatie wist naar het schijnt al op voorhand dat vele afspraken niet doorgingen, omdat de hele V.N. in Genève zat.

Wat volgt, leest als een slechte web 2.0 grap:

  • – Iemand vh kabinet van De Crem belt naar de eigenaar van de bar. De vrouw wordt ontslagen.
  • – De bloggers pikken het op (ik haalde het zelf van op Twitter enkele dagen geleden)
  • – De pers springt er op (de journalisten zitten immers zelf ook op Twitter/…)
  • – De Crem moet zich verantwoorden in het parlement (wat niet meer dan normaal is, me dunkt)
  • – De Crem geeft aan dat bloggen een gevaarlijk fenomeen is, en alle politiekers zouden zich er over moeten bezinnen

Hallo? Een fenomeen? Bloggen bestaat al jaren, en is niet van plan om weg te gaan. En een ‘gevaarlijk’ fenomeen? Als je dingen te verbergen hebt, dan kan ik me inbeelden dat je het bestempeld als gevaarlijk. Als je recht in je schoenen staat, dan zullen er altijd mensen zijn die voor je willen opkomen, ook online. En heb je het recht niet aan jouw kant? Dan kan een blog gebruikt worden om dat onrecht aan de kaak te stellen.

Hallo? “Het parlement zich bezinnen”? Zo heeft hij het echt gezegd. Zouden ze in België het gaan verbieden om te bloggen? Of misschien beter, om blogs te lezen. Dat is immers nóg gevaarlijker. Je moest immers zo maar eens op een New Yorkse blog komen… Dat is natuurlijk giswerk. Maar mijns inziens zouden onze politiekers beter kijken hoe ze optimaal kunnen profiteren van blogs: if you can’t beat them, join them. Laat Obama een goed voorbeeld zijn van hoe je sociale media kan gebruiken om je communicatie rond te voeren. Neem het nog een stap verder, en kijk hoe je beter aan politiek kan doen dankzij sociale media.

En natuurlijk: wat voor politiekers geldt, geldt evenzeer voor bedrijven.

Voor alle duidelijkheid, ik vind De Crem een goede communicator. Dat hij graag een pint drinkt, geen probleem. Maar dan hoop ik dat hij dat nondedomme niet doet op uw en mijn kosten.

Advertenties